Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


xboxlive

2010.11.06

 

Az Xbox Live a Microsoft komplex internetes szolgáltatása az Xbox és Xbox 360 játékkonzolok tulajdonosai számára. A rendszer elsődleges célja az internetes játék, a játékosok közötti gyors, egyszerű kommunikáció, a világhálón terjesztett tartalmak, játékok elérhetővé tétele és az Xbox és Xbox 360 társadalom hatékony összefogása. Az új konzol, az Xbox 360 megjelenésével az Xbox Live szolgáltatást is jelentősen kibővítették, egyszerűbbé és hatékonyabbá tették. A kétféle előfizetési szintnek köszönhetően (melyekről a "Silver és Gold" szekcióban található bővebb információ) akár már ingyenesen is elérhető, ráadásul internetes hitelkártya sem kell az esetleges fizetéshez.

 

Egészen a közelmúltig az Xbox Live zárt rendszer volt. Az internetes játékok és kommunikáció nem használ külső szervereket, a játékkonzolok maguk képezik a kiszolgálót, melyre a többi konzol csatlakozik. Ám a Microsoft 2006 márciusában megnyitotta a hálózatot külsős cégek előtt, ezzel lehetővé vált saját szervereik szolgálatba állítása (ezt a kiváltságot eddig csak egyetlen kiadó, az Electronic Arts élvezhette). Ennek köszönhetően hamarosan az Xbox Live-on is működhetnek olyan, még nagyobb játékosközönséget is elbíró rendszerek, mint például a PC-n már sikeresnek számító MMORPG-k és egyéb, tömegesen játszható programok.

 

 

Az Xbox 360 és az Xbox Live közösen alkotnak egy mindig összekapcsolt rendszert, amelynek segítségével a nap 24 órájában láthatjuk barátainkat, ismerőseinket, akár a számítógép előtt ülve is. A Microsoft összekapcsolta a játékkonzolok szolgáltatását a számítógépes internettel, így az Xbox hivatalos oldalán az Xbox Live profillal bejelentkezve nyomon követhetjük ismerőseink tevékenységét.

 

Köszönhetően a felhasználóbarát kezelőfelületnek, az ingyenes elérhetőségnek, a megbízható, hatékony működésnek és a számos vonzó, prémium szolgáltatásnak, az Xbox Live rendszer mindenki számára megfelelő kikapcsolódást és szórakozást jelenthet. Szoftveres működésének, és a központilag, interneten terjesztett frissítéseknek köszönhetően pedig folyamatosan fejlődik, és igény esetén új szolgáltatásokkal bővülhet a jövőben.

Xbox Live: internetes játék, kommunikáció és szórakozás egyben.

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.